Wednesday, 3 October 2012

Kisah dalam lif?

Salam..

*masih auto publish*

err.. over je sebut auto publish.. haha.. pet dah tak cukup masa sekarang.. kejar fyp, kejar exam, kejar itu, kejar ini.. projek pun banyak.. tapi bukan la pet tak sempat.. still sempat.. even tak sempat makan sekali pun.. err.. tak sangat kot.. tapi bersyukur juga la ramai puji kurus.. berbangga seketika XD

tapi sebenarnya ada benda yang lebih membebankan pet.. keadaan pet sendiri.. jujurnya semalam pet dah tak dapat tahan tekanan yang pet dapat.. in the end, menangis-nangis pet dalam lif.. memang pet putus harapan tadi.. tapi nasib baik tak ada orang perasan.. haha..

panjang ceritanya.. keadaan pet rasanya makin teruk.. before ni kalau sakit, esok-esok dah kurang.. sekarang semakin hari semakin sakit.. pergerakkan pet semakin terbatas.. pet cuba kurangkan pergerakkan yang membuatkan pet makin sakit.. tapi malangnya semua tu mungkin tak dapat menghalang kesakitan pet..

sebab time tu pet terpaksa ulang naik tangga, pet tengah tahan sakit.. sebab tu time naik lif memang pet dah tak tahan.. tekanan yang last sekali memang pet menangis.. tak da la sampai banjir lif tu.. sekadar mengalir air mata kecewa.. sebab pet tak mampu lawan kesakitan tu..

susah nak cakap.. kadang-kadang rasa nak putus asa.. tapi bila tengok kawan-kawan, diorang tak putus-putus bagi semangat kat pet.. setiap saat, setiap masa.. bila jumpa supervisor pet, dia pun tak putus-putus bagi semangat dekat pet walaupun beliau tak tahu pun pet dah hampir putus asa..

kadang-kadang rasa nak menangis dekat mak pet sepuas-puasnya.. tapi mesti mak pet lagi risau kalau dia tahu pet sakit.. in the end bila pet dah tak dapat tahan tekanan, memang pet menangis sebab mungkin dengan cara tu boleh kurangkan beban pet.. hope so~

sakit tak sakit, proposal tetap kena buat.. haha XD




5 comments:

jaakechik said...

teruk jugak kes pet ni yer. rupanya tekanan dlm lif pun pet boleh rasa...tapi xleh mintak duk ground floor ke pet? ke mmg xde eh?

Cik Nur said...

sabar ye pet..kuatkan semangat, jgn mudah putus asa.. cuba mohon untuk duk tgkat bawah.. mana tahu kot dapat..

Chic Na said...

nangis jelah. at least rasa lega. bkn sebab lemah tp utk cari kekuatan. ganbatte!

shuhadaothman said...

betul ckp chic na tu pet. nangis je. skurangnye boleh bagi lega sikit. apepun, jgn putus asa ye pet..

Detective Fiqa said...

ehh ape hal tu? huhuhu ayoo sedihh tibe tibe ni hm.sabar jelahh