Sunday, 8 September 2013

Cerita 7 September

Salam..

selamat menghabiskan sisa jam hari minggu.. haha.. pet masih busy dengan aktiviti harian pet.. entah apa aktiviti pun pet tak pasti.. haha.. busy main gameboy emulator dalam laptop.. tengah ketagih main Bustin Out.. dulu feymes game ni di Nokia N'gage.. pet pernah addict main ni tahun 2005-2006 guna handphone kawan.. haha..

jadi minggu ni pet dan kawan-kawan masih stay dalam rumah.. haha.. just keluar hari sabtu dan ahad masih habiskan masa di dalam rumah.. haha.. semalam keluar jam 3.40 pm.. pergi hantar laptop kawan format dan staff tinggal kitorang shopping di Tesco Lotus Kumtiang.. ada la dalam 2 jam kot shopping.. ke tak sampai.. pet dah lupa.. haha..


siap beli, singgah makan kepsi.. pet makan twister dia.. serius cakap.. sedap! haha.. isi ayam banyak betul.. besar.. pet rasa macam kepsi Malaysia punya twister kurang sikit kot.. sini banyak, sedap dan berbaloi-baloi.. haha.. kalau ala carte dalam 69 bath kot.. pet ambil set dengan fries dan pepsi tanpa ais 89 bath.. ok la kan.. dalam rm 8.90.. haha.. *tak yah rujuk currency sangat.. hehe*



oh ya.. akhirnya pet beli belt baru.. jelly belt.. 100 bath.. sebab tak larat nak angkat seluar.. belt lama dah tak efisyen.. haha.. tu pun belt tu besar.. nak kena adjust sendiri.. haha.. semalam juga buat kali pertama spent dalam 522 bath untuk shopping barang di Tesco, makan KFC, beli belt dan beli fast food di 7 eleven.. kira ok la kan.. haha.. groceries, maybe dalam 700 bath seorang.. baru bayar 500 bath.. lagi 200 bath tunggu kawan buat belanjawan berapa tambah.. sebab rasa semalam spending almost 2 100 bath kot.. 



setiap minggu kitorang keluar seorang dalam 500 - 700 bath untuk makanan.. kitorang masak makan lunch.. kira bawa bekal la.. masak sarapan dan masak makan malam.. hehe.. selalunya pet simpan siap-siap 3 000 bath untuk makanan rumah selama sebulan :)

sekian!

2 comments:

Nur A.Z said...

kfc thailand halal ek?

hana hadi said...

spesen juga kfc malaysia..