Saturday, 8 September 2012

Sayonara semenanjung T.T

Salam..


akhirnya dah sampai masa.. sedih pet rasa.. pejam celik dah 8 bulan berlalu.. 8 bulan juga pet tak jejak bumi Sarawak.. sepatutnya jejak kembali bulan 2.. tapi dah eksidenkan.. cuti sampai buka semester ni.. bila dah lama cuti, mula la perasaan nak balik tu tak da.. mula malas, sedih dan macam-macam perasaan..

apa-apa pun malam ni pet dah bertolak.. dari penang ke lcct.. dan esok pagi-pagi dari lcct ke bintulu, sarawak.. macam tak percaya cuti dah habis.. semester pun bermula.. banyak benda yang sudah berubah dan bakal berubah.. haha.. harap sangat pet mampu tempuhi semua tu :)

sampai sahaja ke sana, banyak sangat benda yang perlu pet selesaikan.. tak tahu la sempat atau tak pet buat semua tu.. tak dapat pet bayangkan kesibukkan pet.. sebab perancangan banyak untuk esok.. 

malam ni pet bertolak dari penang pukul 11.20 malam dan dijangka sampai pukul 12.20 pagi.. keesokkannya bertolak dari lcct pukul 6.45 pagi dan dijangka sampai pukul 8.55 pagi.. kira dalam pukul 9 pagi sampai pet di bumi sarawak.. pet siap listkan apa yang perlu pet buat..

firstly ambik teksi balik kampus, ambik kunci bilik dan kemas bilik since pet ditukarkan bilik dari aras 4 ke aras 3.. jadi barang-barang staff kampus yang ubah dan dibantu oleh rakan-rakan pet.. jadi banyak benda nak kena kemas.. haha..

then siap kemas semua, nak cari helmet.. katanya helmet moto pet dah hilang.. jadi pet nak kena keluar beli helmet, servis moto, basuh moto dan beli beberapa barang keperluan yang mungkin dah expired dan habis..

lastly balik dari semua benda, time to sleep :) since isnin dah start kuliah kan.. haha.. 

tak tahu la sempat atau tak pet buat semua benda tu.. sebab malam ni konfem pet tak cukup tido.. sampai sana terus nak uruskan macam-macam.. terutama hari isnin.. nak ulang alik ke admin untuk dapatkan sticker moto lagi, selesaikan banyak perkara lagi.. harap-harap dipermudahkan semuanya.. InsyAllah..

besar kemungkinan juga, pet dah jarang update blog sampai keadaan pet dah stabil.. dari segi masa pun dah berubah.. sana pagi awal sejam lebih kot dari semenanjung.. haha.. kira macam dapat la rasa perubahan masa pagi awai, malam awai :D haha.. doa-doakan pet dipermudahkan semuanya :) 

p/s : terima kasih datang blog pet.. berinteraksi dengan pet dan banyak share ilmu dengan pet :)

14 comments:

Cik Nur said...

Pett...!
Nur pasti rindukan pet nanti..
jaga diri ye pet.. :)

study rajin2.. :)

jaakechik said...

pesan jaa semoga pet :
lebih berhati2 bwk moto tau pet!
ingt Allah sentiasa ada, apa2 masalah adu kat dia, mintak ptlgn ngn Dia. jaa pun mesti rindu kat pet nanti. hehe.gud luck utk pet disana ya!

jaakechik said...

nanti kalo jaa gi melancong sarawak, boleh ler jadi tourist guide ek...ekekeke.....

kaishin said...

semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan..amin :D

Detective Fiqa said...

lorrr. :( uhuhuhu

Cik Eyra said...

selamat menjalani life d sana..jgn lupa org2 di sini..ececeh,,hehe

Emma said...

ehh, sy pn kat lcct smalam.. huhu.. kalo tau, bleh jmp.. :D slmat belajar kmbali pet..

Chic Na said...

hope everything went well.

take care kat sana. ;)

ieedaz @ mama_isha said...

pet blajar kt bintulu yer..apepun moga sukses yer pet..take care

jaakechik said...

semuanya dah settle ke pet? camana keadaan pet kat sana? okeyy?

jaakechik said...

rindu pettt....

|shuhadaothman|TM said...

Pettt! I miss youu! camane kt sarawak. Sume dah ok? Hope semuanya dipermudahkan ye. jaga diri :)

aisya said...

benda biasa berlaku kalau terbang dari sana ke sini dan sebaliknya. kena adjust masa! mesti blurr brape hari.. hehe

fadhli fazry said...

best la ahhahhaa xD

komen : http://fadhlifazry.blogspot.com/2012/09/nak-buat-tapi-tak-dapat.html -,-"