Saturday, 15 September 2012

1st week :)

Salam :)

diharap anda-anda semua sihat hendaknya :) haha.. rasanya seminggu kot pet tak update apa-apa kan.. nak cakap terlalu busy tu, nampak sangat la tipu.. tapi kalau cakap sederhana busy tu kira logik la kan.. haha.. banyak benda sebenarnya yang pet perlu uruskan.. most of them dah setel.. yang tak setel tu pet anggap on the way kot.. haha..

1st day pet sampai banyak sangat perkara dan ujian yang pet perlu hadapi.. jujur la pet cakap, sedih tu jangan di tanya.. rasanya kalau tak ada orang, dah selamat dah pet jerit-jerit geram.. haha.. dah la helmet kena kebas.. raga moto dijadikan tong sampah.. tu tak kira berlaku kebocoran dalam apa ntah nama dia.. tak kisah la.. haha..

cari mekanik suh baiki.. kebocoran minyak yang melampau.. haha
shopping barang-barang lepas moto dah siap :)

kalau soal kelas, macam sem-sem yang lepas.. cuma ada beberapa kekurangan.. ada satu kekurangan tu yang menganggu fikiran pet.. benda tu mengingatkan pet kepada sesuatu yang pet sendiri tak berminat nak ingat.. mungkin sebab pet rindu semua tu kot.. jadi angin teringat tu menjadi-jadi.. haha.. persoalannya adakah perkara yang pet rindu tersebut dirindui oleh orang lain? haha.. tiap kali pet teringat, pet mesti sibukkan diri pet dengan perkara-perkara lain :)

pet pun dah sibuk cari material untuk thesis pet.. pet masih stick dengan tajuk thesis yang pernah pet post dalam blog dulu.. berkenaan agen kawalan biologi iaitu Trichoderma spp terhadap basal stem rot oil palm atau nama manja beliau Ganoderma boninense.. haha..

sepahkan meja dengan macam-macam jurnal.. haha

maaf pet tak berkesempatan nak melawat mana-mana blog.. sejak perpindahan aras, pet mengalami masalah internet yang sangat teruk.. broadband tak nak connect 3g.. kalau connect 3g pun tak sampai 30 minit.. mesti jadi edge.. geram juga la time pet nak download journal mesti crash.. huhu.. 

sekian :) semoga bertemu lagi.. InsyAllah

5 comments:

Detective Fiqa said...

laaa. patot tibe2 rinduu kat dia hehehe

|shuhadaothman|TM said...

ujian2. hehe. hope semua bjalan lncar pet. xpe, line da ok meh le dtg. miss u! :)

muhammad asyraf said...

sabar bro.. biasalah tu dugaan.. :)

Emma said...

smoga smua bnd dpt disetlekan dgn jayanya pet.. hehe.. bykkan bsabar ek..

Chic Na said...

Alhamdulillah semua dah setel. ;)