Friday, 21 September 2012

Digi~

Salam :)

harap anda semua di dalam keadaan sihat hendaknya! :D dalam keadaan internet malu-malu nak connectkan diri, pet memang hilang mood untuk berblog.. ditambah pula dengan kekalutan final year project -fyp memang bertambah-tambah malas pet nak berblog.. tapi rasa tak best bila pet tak bercerita dalam ni.. even perkara remeh.. haha..

sebenarnya pet curi masa nak p kelas kul 2 petang ni.. haha.. sekarang ada peluang sikit nak menaip.. haha.. sekarang ni tengah berfikir untuk memiliki sim kad digi.. haha.. kelakarnya.. pet dah ada maxis dan celcom.. tiba-tiba nak wujudkan digi.. haha.. tapi pet still fikirkan lagi..

pet sebenarnya agak pening.. dengan fyp pet.. haha.. timeline dah bincang dengan encik rakib.. beliau baru sahaja selesai phd dan sedang writing phd beliau.. supervisor pet pun suggestkan pet berjumpa dengan encik rakib.. jadi semalam dekat sejam setengah berbincang, akhirnya keluarlah timeline fyp pet.. 

sample collecting, dilution, isolation and identified Trichoderma spp - 1 month
in vitro using dual culture between Trichoderma spp dan Ganoderma - 1 week
propagate Ganoderma on rubber tree *wood - 3 month
green house - 5 to 6 month

pergh.. dasyat pet rasa.. sempat ke pet nak buat? propagate + sample semua tu boleh jalan sama-sama.. macam mana kalau pet tak dapat 3 culture Trichoderma y berbeza tu? haha.. macam mana kalau propagate Ganoderma tak menjadi? huwaaa.. pening memikirkannya.. haha.. pet pun sedang mencari sv pet.. untuk final discussion untuk proceed surat-surat dan arrange masa untuk memulakan keja..

the main thing yang memeningkan kepala pet, pet dah kena start writing literature review.. sebab encik rakib cakap, literature review content dari introduction, method, result dan sampai ke discussion.. risau sungguh pet.. haha.. perlu kekuatan sungguh untuk buat semua ni.. wish me luck! :)

sekarang tengah hujan :D

5 comments:

deqjamucuxx said...

gud luck pet ~

allthebest ~

Emma said...

huhuhu... gudluck pet! jgn mudah mnggelabah.. hehe.. bestnya hujan~~ bleh tdo...

jaakechik said...

selamat maju jaya pet! xde masa utk blogging xpe jgn tajde masa utk blaja sudah..hee..dahulukan mana yg penting pet! gud luck yer..

Detective Fiqa said...

ganbatee~~ :D hehehe

ChEnTA LiEYza said...

gud luck.. :) chaiyok3...