Wednesday, 18 July 2012

HSAH - dengue

Salam..

hye.. lambat sikit entry hari ni.. haha.. dah tak ada auto publish.. dah habis semua entry di publishkan.. idea pun dah habis nak auto publishkan.. tapi wordless entry memang banyak :D

petang semalam, pet bersama mak dan mak ngah pet pegi melawat skandal anak buah mak cik pet.. kena denggi.. daripada KL transfer ke Kedah.. duduk la dia di HSAH *Hospital Sultan Abdul Halim.. pet memang bernasib baik.. mak cik pet tu tak datang lagi time pet sekeluarga pergi melawat.. kalau tak...... mula la dia dengan hobi match making the series.. -.-"

ha.. on the way nak ke HSAH, ada eksiden depan pet.. hmm.. tetiba mula la flashback kemalangan 31 januari.. tapi moto yang eksiden tu tak la seteruk 31 januari.. pet tengok gambar kat polis eksiden januari tu.. dari raga moto sampai tayar depan semua lebur.. haha.. body moto pun pecah.. :D

tak nampak sangat kan.. sebelah tangan pegang stering, sebelah pegang hp :D

akhirnya sampai la ke HSAH.. dah lama pet tak jejakkan kaki kat situ.. rasanya last tahun 2010 kot masa melawat isteri staff tempat pet praktikal meninggal.. tapi 31 januari tu sempat la pet berada di HSAH dalam 3-4 jam sebelum pindah ke Metro..

tak pasti apa yang cuba pet sampaikan melalui gambar ini.. haha
jauh gila pet parking.. nun jauh di hujung sana

akhirnya lepas melawat, pet pun singgah makan di cafe HSAH.. then pulang ke rumah.. yang paling pet malu dan tak larat nak ketawa, pet silap masuk jalan.. kelakar sangat.. jalan nak balik ada 3 laluan.. pet masuk laluan bertentangan.. time kat lampu traffic, pet rasa lain sangat.. bila pet check lane kereta, rupanya pet di lane bertentangan.. apa lagi, cepat-cepat la pet tukar.. kang kena langgar keta dari arah bertentangan.. sangat malu dengan peristiwa tersebut.. haha..

sekian.. melaporkan :D

16 comments:

Chic Na said...

bahaya tu denggi. dah jumpa lum kue teow iman?

lain kali pls alert dgn signboard ok. huhu.. :)

|shuhadaothman|TM said...

betul2. setuju ngan chic na. bahaya denggi ni.

haha. lps ni kne pakai spek mta tebal ni pet. erkk. jadi takot nk amik lesen keta sabtu ni. huhu

amy syahiera said...

betul-2 , bahaye denggi nie ,
lahai , mcm mane boleh salah bace signboard nie ? hehe

~LoVE PiNk~ said...

denggi?saya penah hmpir terkena..tp suspek jer..itu pon seminggu demam xbaik2..amik darah sampai lebam2..tp alhmdulilah ok..

=)

Emma said...

errr, denggi berjangkit x? ho3, dh lupa laa.. tp mmg ad kes tu kat skola sy dlu..

ok, laporan diterima.. menunggu untuk laporan kes seterusnya..

hohoho.. skg ni byk sgt eksiden kan.. kt tpt sy, dlu jarang eksiden, skg ni cm selalu je.. ish3.. hati2 kat jalan rya, jgn slh jalan eh.. hoho..

Natasha said...

bahaye denggi tu..

Cik Nur said...

cuba sup ketam untuk ubat denggi..

jaakechik said...

denggi sekarang mmg byk kan.. x abis2... dimana2 pon ado. btw, sib baik pet perasan tsilap jalan. kalo tak..alamatnya naya weii...

babycomel said...

denggi membawa maut, jaga diri & persekitaran, insyaAllah kita boleh elak.. bahaya tu bila drive dilaluan bertentangan, nasib baik xde pape kat pet

NOOR FATIN said...

jaga diri baik2 pett!

pet dah boleh drive?

Puteri Kasih said...

bahaya denggi tu..dah elok ke dia?

caliph shuriken said...

aisey, knapa transfer jauh2 smpai sini?

9n0L4 said...

ohhhh parking hospital mmg sangatlah limited. kalau kat seremban tu ya Allahhhh. huhu.

kaishin said...

uih denggi ke? bahaya tu..teringat lak kat arwah kawan, dia kena denggi berdarah..

Azee Hana said...

kat tempat saya asyik sembur denggi je..x tahan bau penyembur tu...boleh lemas..huu..tapi mencegah lebih baik dari mengubati..

Nurulee said...

Bahaya nya sis duk line bertentangan. Nasih baik takda apa2 =)

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/time-off-for-le-stomach.html