Saturday, 7 July 2012

Hai celcom

Salam..

tak pasti apa motif gambar ini~ huhu

huhu.. sedih dan macam nak makan je celcom.. huhu.. already setahun ++ pet menggunakan talian postpaid celcom.. yang plan 1 + 5 tu..

yang pet geram lagi senyum bila celcom asyik cakap pet tak bayar bill.. padahal pet dah bayar bill dia.. siap simpan lagi mesej celcom.. sakit jiwa.. disebabkan dah muak dengan mesej dia, semalam pet bayar lagi sekali.. kalau dikira tak bayar juga, tak tahu la.. repeated kot bayaran..

2 may 2012 : bayar rm19.10
4 jun 2012 : bayar rm**.** overdue rm19.10
6 julai 2012 : bayar rm**.** sekali overdue pet bayar lagi.. 

pet ada sembang dengan kawan pet yang kerja di celcom.. tapi bahagian prepaid la.. dia nasihatkan pet setelkan cepat-cepat.. sebab nanti takut bil celcom melambung.. dan dalam masa yang sama, dia minta pet sediakan satu surat kebenaran untuk letak nama pet ke atas nombor tersebut.. minta tanda tangan owner penuh plan tersebut..

apa-apa pun pet still berharap celcom tak buat hal.. kalau buat juga, maybe pet try setelkan di celcom center.. kalau tak dapat juga, pet try method kawan pet.. buat surat kebenaran.. tapi nak dapatkan tanda tangan tu yang susah.. nak terminate bil ke prepaid memang tak dapat la.. sebab dia cakap kos tinggi.. celcom mesti tak nak.. lagi pun pet sayang no tu.. ada sentimental value macam no maxis pet..

ada sesiapa pernah mengalami situasi macam pet? apa cara penyelesaian korang?

sambil kecewa sambil tunggu patch siap di download :D

12 comments:

Chic Na said...

diorang tak update kot. pegi je celcom centre bawak sume bukti2 yg pet ada. lg senang. :)

Cik Nur said...

best simpan semua bukti pembayaran..!
kalau diorg buat hal lagi, pet pegi je centre..

melampaulah celcom ni...!

|shuhadaothman|TM said...

alahai..sabar ye pet. shu pakai maxis. hee. tu yg xtaw mende ni. apepon, smpan bukti selagi ad. nnti sng pape :)

pacarevol said...

mohon bersabar..kalau tak sabar, mohon g serang hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sabar ye..
akak tak tau mende ni..tak pakai celcom..~

putryteya said...

alahai , kesiannye pet .
teya pun pernah kena cam ni waktu broadband celcom .

rupanya sebab teya tambah 5GB tak terminate yg GB lama . aduhaiiii .. melambong giler laa !

jaakechik said...

jaa x guna bil. jaa pakai prepaid je. btw, sian kat pet. hope masalh ni dpt settle ngn baik.

aku HaniAsyira said...

tulah mcm yg len ckp.. pet pegi bawak bil ke celcom centre.. baru dia tahu..

NOOR FATIN said...

aku pakai prepaid je pet. hehehe

caliph shuriken said...

dulu x berbaloi punya psal, sy pegi center diorg terminate trus, huh...

kaishin said...

tak pernah guna postpaid pun, prepaid yg ada ni pun jarang guna :)

9n0L4 said...

skrg ni kan berukben lembab gile. tu yg lame tak timbul ni. huhu.