Saturday, 1 December 2012

TOCIE

salam..

sesi TOCIE pula hari ni.. hehe.. TOCIE or known as Test On Communication In English.. pergh.. nama.. hehe.. ni test yang telah diwajibkan kepada semua pelajar degree untuk bergraduat.. nampak mudah.. tapi tidak la semudah yang disangka.. hehe..

sebelum ni pet pernah mention.. test ni same macam MUET.. tapi TOCIE hanya menilai dari segi speaking.. tapi syarat yang telah ditetapkan, mesti memperolehi band 4 hingga band 6 untuk bergraduat.. huhu.. itu la masalah utama..

dan sedar tak sedar, esok la test tu akan berlangsung dengan jayanya kot.. bukan jayanya untuk pet.. tapi entah.. pet takut dapat band 1 - 3 ja.. susah la nak mengulang pula bila dah habis belajar.. huhu..

sekian~

2 comments:

Chic Na said...

pet kan english educated. chill la.. huhu.. (akak dulu muet band 3 je. hikkk..)

goodluck anyway. :)

nur syariza Natasya said...

ok..risau nak amik muet TT^TT