Wednesday, 2 July 2014

Ramadhan 4

Salam..

hari ni banyak benda berlaku serentak.. ada part happy dan part yang kelirukan perasaan pet sendiri.. haha.. stress pet bila fikir.. malas dah nak fikir.. asal fikir ja stress.. tu yang rasa baik jangan fikir.. keep calm and follow the flow.. haha..

part paling happy ada 2 bahagian.. first sekali happy sangat sebab dapat band lepas gel electrophoresis.. pergh.. memang senyum sakan la pet seharian.. haha.. supervisor pet pun happy.. pet bertambah la happy bila tengok Dr. happy.. student mana tak happykan.. haha.. jadi esok continue purification pula.. untuk sample yang ada band hari ni, pet masih kurang pasti apa step esok.. sample yang lama dah boleh run PCR 50 uL.. haha.. secondly yang buat pet happy lepas dapat band, pet dapat souvenir daripada kawan pet.. err.. kawan blogger juga la.. blogger ke? haha.. pet pun tak sure.. tapi dari seorang kawan.. terima kasih :)

unboxing la kiranya ni.. haha
terima kasih miss N :)

oh.. hari ni pet discuss tentang kerja-kerja pet akan datang dengan lecturer pet.. to be honest, lecturer ni mungkin akan jadi next supervisor pet.. itu je la intipatinya.. haha.. meh masuk kisah tazkirah malam ni pula.. berkenaan Al-Quran.. pahala membacanya sepanjang bulan ramadhan.. orang yang fasih membaca, dapat pahala berkali ganda manakala yang kurang fasih tapi membaca mendapat 2 jenis pahala.. hebatkan..

untuk program bazaar ramadhan pula, hari ni pet dan kawan-kawan pergi bazaar ramadhan Kidurong.. sanggup pet pergi.. haha.. lebih kurang bazaar depan Sing Kwong.. not bad la.. boleh la try.. tapi pet macam berminat bazaar dekat esplanet.. ada laksam yang boleh tahan sedap!

bazaar Kidurong
macam sedap pet tengok.. hehe
random picture!
sekitar bazaar..
ada pelbagai jenis kek..
nak beli? mai tengok menu.. hehe
pet beli nasi briyani ayam di sini.. RM6.00
ada ayam berempahlah!

ok la.. jom tido.. esok nak kena pergi lab lagi.. siapkan semua kerja sebelum balik beraya!

No comments: