Tuesday, 8 July 2014

Ramadhan 10

Salam..

Alhamdulilah.. masih bernafas walaupun dihimpit segala macam dugaan di bulan ramadhan.. haha.. dugaan la sangatkan.. over je pernyataan "dugaan" tu.. haha.. to be honest, pet tak sabar nak balik.. tapi dalam masa yang sama pet risaukan PCR pet yang sangkut tu.. huhu.. primer dan reverse habis.. sedih sungguh..

hari ni, senior pet buat kelas "penulisan grant".. lebih kepada macam mana nak apply grant.. Fundamental Research Grant Scheme (FRGS).. pet diberi 8 jenis journal berkenaan Ganoderma spp. dan Trichoderma spp.. daripada journal tu, pet kena came out dengan tajuk research untuk apply grant.. jadi pet pilih "Interaction Studies of Trichoderma spp. Against Ganoderma spp. on oil palm" dengan 4 objektif.. kata senior tajuk dan objektif pet boleh dapatkan 2 student master dan 2 student phd.. haha.. passion pet sekarang lebih kepada genetic profiling.. ntah kenapa tersuka benda macam tu tak tau.. haha.. esok continue dengan kelas "penulisan paper".. 

waktu petang pula, pet sibuk tolong sample kompos kawan pet.. timbang 1 g untuk masukkan crucible.. then pet juga sibuk tolong senior settlekan system hidroponik beliau.. haha.. seronok juga la buat keje ni kan.. haha.. learning process.. soon, i need it.. haish.. risau bila banyak kerja tak siap.. haha..

oh.. i miss home.. i'm tired staying in here.. oh.. tadi cakap dengan mak tentang keserabutan itu dan ini.. ayat biasa.. "awak tak cuba buat lagi tapi awak dah mengaku kalah.. mak yakin keputusan ni yang terbaik untuk awak.. lecturer awak pun akan bimbing awak.. cubalah dulu.." oh mak.. saya dah tak kuat.. saya dah penat menangis.. saya takut saya putus asa ditengah jalan :(

nak balik rumah :(

No comments: