Sunday, 8 December 2013

QSBG Marathon :D

Salam..

Alhamdulilah.. selesai sudah event marathon di QSBG.. Ya Allah, nak tercabut kaki pet.. haha.. unexpected juga la pet rasa.. haha.. target pet, berjalan dari awal hingga ke hujung garisan penamat.. pet bukanlah orang yang mudah putus asa! haha.. pet target mampu sampai dan dapat medal! haha.. impian tetap kena ada.. walau pun pet sedar akan kekurangan diri.. maklum la, pernah patah kaki kan.. siap ada plate besi dalam paha.. tapi itu bukanlah faktor untuk pet menyerah kalah XD

jom pet cerita tentang event ni.. pet dengan kawan-kawan bertolak dari rumah staff dalam jam 6.30 am.. pet bangun mandi semua dalam 5.00 am tau.. nampak tak semangat pet.. haha.. sampai je QSBG, sibuk daftar.. isi form semua, beratur ambil t-shirt dengan bendera Thailand.. dah siap, beratur la di tempat perlepasan dan pengakhiran.. haha..

borang pendaftaran peserta, t-shirt dan lucky draw
dengar kata 500 hadiah lucky draw
Thailand's Flag
here the start/finish lane
penuh orang time nak mula lepaskan marathon!
waktu nak naik tu, ish.. tak tau la macam mana pet nak cerita.. haha.. naik paling sakit la bagi pet.. memanjat bukit.. Ya Allah.. pet memang nak give up je tadi.. tapi pet kuatkan semangat.. dengan pakai earphone.. dengar lagu semua.. finally, sampai di kawasan Herbarium.. time ni pet ambil air.. 350 ml rasa sebotol tu.. then turun bukit ke Complex Glasshouse.. tapi kejap je.. lepas tu panjat balik ke Horticulture Department.. penat betul! haha..

ni time panjat bukit.. penat!
curam kot bukit ni
once turun dari situ, memang turun bukit sampai ke garisan penamat.. jumpa ramai staff.. senyum la diorang.. pet pun senyum je la dalam keadaan penat.. haha.. bab turun bukit memang pet cekap compare dengan naik bukit.. haha.. then pet lari-lari sikit la.. potong kawan pet.. haha.. dah nak sampai garisan penamat, ramai juga staff pet kenal.. bukan main semua bagi kata semangat.. tapi pet senyum je.. sebab pet pakai earphone kan.. mana la dengar.. haha..

once sampai, terus staff kalungkan medal.. kira pet top 500 ke bawah la.. nombor berapa pet tak pasti.. tapi pet rasa pet peserta ke 400 yang sampai.. area tu la.. sampai je, diorang kalungkan medal, cop tangan *tanda sampai kot*, dan nurse bagi apa ntah.. maybe something la.. pet tak pasti.. pet jalan sikit, cari port nak duduk.. oh ya.. kami kan bertiga, pet orang kedua sampai antara kami bertiga.. haha.. jadi la :D

Here I'm with medal and their National Flag :)
then ada student training dari Maejo University cakap Thai dengan pet.. pet baru ja sampai.. time tu baru nak duduk.. tercungap-cungap pet jawab pet tak boleh cakap Thai.. haha.. maybe dalam 20 - 30 minit, baru kawan pet seorang lagi sampai.. kami semua dapat medal.. hehe..

then siap semua, ada persembahan.. tarian la.. haha.. cabutan bertuah juga.. pet mana la bertuah.. tak pernah la bertuah.. haha.. dalam jam 11.00 am kot kami bertolak jalan balik ke rumah.. dan pet rasa, ni sesuatu yang menarik untuk dikenang bila pulang ke Malaysia nanti.. hehe..

ni persembahan :D
oh ya.. pet dilepaskan dalam 8.05 am dan pet tamatkan larian pet dalam 8.50 am.. pet assume sejam la pet berlari.. eh bukan lari.. tapi jalan.. haha.. dan sekarang, pet dalam kesakitan XD

sekian!

No comments: