Monday, 9 December 2013

Maejo University Agricultural Fair

Salam..

pet nak ringkaskan aktiviti pet hari ni.. haha.. sebab pet penat dan busy tengok movie.. haha.. plus esok cuti! hehe.. dapat la pet berehat dek penat bermarathon semalam.. haha.. hari ni pun marathon juga.. tapi suku jalan je dalam Maejo University Agricultural Fair.. :D

Maejo University Agricultural Fair (4 - 10 December 2013)
besar sangat fair ni sampai pet mampu melawat suku sahaja XD

kisahnya begini.. QSBG bawa pet dan kawan-kawan ke sana.. 5 orang (termasuk kawan Thailand pet) bersama-sama staff under Horticulture Department.. Ya Allah.. bestnya! serius tak tipu.. haha.. sangat hebat teknologi pertanian Thailand.. tapak pameran ni fully dalam Maejo University.. jujur pet cakap, pet terpukau dengan kehebatan pertanian mereka.. 

sempat la pet berangan, andai kata pet diberi peluang buat apa-apa di Chiang Mai, Thailand.. mesti pet akan terima.. tak kisah la atas tiket researcher or apa-apa.. serius.. hebat sangat pertanian mereka.. pusat-pusat research macam cendawan.. semua under government.. sebab tu la semua orang cakap, pertanian Thailand maju berkali ganda dari kita.. jom pet jamu mata dengan gambar.. sebab pet nak sambung tengok movie.. haha..

Mon dan labu sayungnya :D
ni jagung Thailand.. pet tak ingat apa namanya :D
Sunflower :D
besar betul peria depa.. haha
cantik kot cili besar depa XD
Mon ni model sayur-sayuran.. hehe
segar sayur diorang.. dalam kampus, penuh batas-batas :D
open table time lunch.. haha
sekitar pameran.. ni section biasa.. pet tak ingat nama.. hehe
bergambar di front Maejo University

Sekian!

1 comment:

Sara Jungrara said...

wow...cool giler...malaysia should learn sumthing from them kan...