Thursday, 31 January 2013

Setahun berlalu~

Salam..

godek-godek, jumpa pic ni.. masih rasa sakit tengok :D

guess what.. it already a year.. hehe.. 31 Januari 2012 yang lalu.. 12.45 tengah hari, pet eksiden.. dah setahun rupanya.. another 2 years to go.. hopefully everything will be fine and pet pun fully recovery.. InsyAllah.. :)

bulan ni banyak entry pasal pet eksiden.. haha.. tapi pet memang suka ingat sesuatu yang bagi pet kenangan la.. walaupun kenangan ni bukan la sesuatu yang indah untuk diingati.. tarikh tu tak salah.. haha.. 

sebenarnya ada benda lain yang menarik untuk pet cerita sebenarnya.. beberapa hari yang lepas, ada lecturer bercakap dengan pet.. beliau salah seorang yang tahu kisah pet.. bukan la kisah sangat.. haha.. kes eksiden.. dan ada la something yang beliau tahu.. dah lama dia tahu rasanya.. bulan 10 or 11 tahun lepas.. pet tak bajet beliau ingat lagi.. haha..

then beliau panggil pet.. bercakap dalam bilik.. "pet, lepas ni kalau sakit ka, apa ka.. jangan nak p klinik biasa.. rujuk pakar ortopedik.. dah tahu keadaan macam tu.. jangan suka-suka ja.. nanti jadi ............." gitu la ayatnya.. panjang lagi.. tak perlu la pet huraikan.. haha..

lepas tu pet senyum je la.. sambil angguk-angguk.. panjang juga la cerita masa tu.. pet paham apa yang beliau ingin ingatkan.. supaya perkara macam tu tak berulang.. dan takut effect macam somebody.. 50-50 paralyzed.. so memang dia ingatkan pet..

seharian juga pet fikir.. haha.. entah la.. hope everything will be fine :) InsyAllah..

4 comments:

Hasrina said...

kira teruk gakla awak exciddent kan..sabarye awak

Chic Na said...

hope pet ingat nasihat lecturer tu k. ;)

jaakechik said...

hope pet jaga kesihatan ok. doa byk2 mintak perlindungan dari ALLAH swt. mudah-mudahan perkara buruk itu x berulang lagi. amin...

jaakechik said...

p/s: hepy belated beday pet! si chicna yg mention dalam entry dia..hihi...