Sunday, 4 August 2013

TAC cimb~

Salam..

masih nak publish entry.. haha.. entah suka or sedih pun tak tau entry ni.. geram je rasa.. haha.. hari pertama pet sampai sini, TAC cimb kena block.. silap pet juga lambat send nombor TAC ke kakak pet.. jadi dia men teka-teka :P haha.. 3 kali teka, block la cimb pet.. haha.. dia pun call center, pergi cimb bank.. tapi tetap tak bejaya.. haha..

pet pun tak duduk diam.. email cimb dan sebagainya.. akhirnya, suka tak suka tetap kena call cimb international.. frust betul pet.. cakap dalam 12 minit.. kena charges rm36.00.. waiting nak cakap dengan operator tu yang lama.. macam nak menangis oiii tunggu operator angkat.. haha..


mula-mula macam biasa la.. press 1, 2, 3 dan sebagainya untuk pilihan bahasa.. then pilih kenapa.. lepas tu masukkan ic nombor.. lepas tu tunggu separuh mati nak cakap dengan operator.. haha.. "harap maaf, ...... sibuk. sila tunggu ......" lebih kurang la ayat.. keep repeating until entah.. haha.. pet rasa urusan tu selesai tak sampai 3 minit.. selebihnya waiting, pressing.. haha..

soalan pertama waktu cakap dengan operator apa nombor kad cimb bank.. then nama orang yang bercakap.. pet bantai bagi nama penuh.. haha.. then dia pun terang la kenapa kena block.. dia suruh tunggu untuk dia unblock TAC.. time dia unblock ni masuk lagi waiting! haha.. sakit betul jiwa pet.. ni adala 2-3 minit waiting.. then settle! haha.. katanya, dia dah unblock TAC pet.. just login macam biasa.. dia cakap lagi, before request TAC, off dan on semula handphone.. takut line problem.. gitu.. hehe..

entah la.. harap berbaloi la dengan charges rm36.00 tersebut.. harap-harap nanti kat office, bila on cimb, dah ada button request TAC.. kalau tak, meraung la pet.. haha.. kredit dah tolak, cimb tak leh guna.. kelaut sungguh :P


sekian!

1 comment:

Adelinna Rantai said...

kalau pegi cimb bank dorang x tolong ke?