Friday, 23 August 2013

Minggu ke-4 Internship!

Salam..

bertemu lagi di update hari Jumaat.. hehe.. jadi hari ni genap la 4 minggu pet internship di Thailand.. haha.. another 18 weeks to go.. 4 Januari 2014, sila datang cepat.. haha.. jangan lupa esok hujung minggu.. turun town Chiang Mai.. hehe.. tak tahulah apa plan kawan-kawan pet untuk esok.. sama ada tido di town atau balik hari macam minggu lepas.. tapi yang pasti nak kena singgah CIMB Thai untuk keluarkan duit.. kami semua desperate cari CIMB.. haha.. err.. mungkin :P

pet ada cadangkan this weekend ke Carrefour.. tapi tak tau la macam mana.. hehe.. pet ikut ja.. kat mana pun tak pa.. janji boleh shopping makanan :P haha.. stock makanan pun dah sikit ja lagi.. ni la stock makanan pet :P



oh ya.. mulai hari ni, pet dah masuk office jam 9.00 am dan balik 4.00 petang.. berkuat kuasa hari ni la.. haha.. dah cakap mulai hari ni kan :P haha.. sebab utama, tak cukup staff driver kat sini.. tinggal 3 orang kot.. lagi 3 or 5 dah berhenti.. jadi pet dan kawan-kawan selalu masuk kerja dekat jam 10.00 pagi.. tak pun ikut la jam berapa pun diorang datang ambil.. haha.. jadi solution pertama, kami kena tunggu van ambil pekerja di post guard lepas rumah staff.. kira kat pintu utama la kan.. dalam jam 8.30 pagi.. ada 3 bukit bukau untuk lalu jalan tu.. so kitorang bergerak jam 8.00 pagi.. dalam 8.15 pagi dah sampai.. jenuh la kan dok menunggu.. haha..






dalam 8.25 pagi macam tu, ada staff tumpangkan kami.. dapat la pengalaman extreme duduk kat belakang dengan jalan macam kena patuk ular.. hehe.. maklum la ni kan kawasan berbukit.. haha..


ok la.. Isnin ni pet dah kena start culture fungus.. mychorrizal untuk orchid.. sekian! :)

3 comments:

Nur Atira said...

macam byk coklat jeee. tak takot gemok ke ? hehe

Nur Atira said...

macam byk coklat jeee. tak takot gemok ke ? hehe

nanakimie said...

wah,intern kat chiang mai tu,hee........nana intern kat tempat sendirik jek:)