Saturday, 10 August 2013

Hari ke-7 internship

Salam..

selamat hari raya untuk entah ke berapa kali pet taip dalam blog.. haha.. miss my family so much.. kenapa la tak balik beraya tak tau.. kenapa la internship mesti mula before raya? haha..dugaan sungguh.. haha.. hari ni 6 ogos, time pet taip entry ni la kan.. time berbuka tadi, ada sembang-sembang dengan kawan.. nak minta cuti hari pertama hari raya.. kira esok nak minta cuti la.. supervisor pet kat sini Dr. Piyakaset.. tapi staff kat sini panggil P'egg.. lebih kurang la bunyinya.. haha..

ok.. berbalik kepada tujuan asal entry ni.. internship hari ke-7.. kejap je kan masa berlalu.. dah hari ke-7.. haha.. kira saja nak sedapkan hati sebenarnya.. maklum la.. masa tu rasa lambat ja lagi.. haha.. tiba-tiba rasa tak sabar nak balik Malaysia.. hehe.. kan dah melalut.. haha.. back to the topic.. ok.. hari ke-7.. masih bertugas di section entomology.. masih menyusun atur, mengemaskini dan segalanya dari order, family dan kadang-kadang ke species juga.. haha..

oh ya.. 1st time pet classifikasikan order lepidoptera berdasarkan family dia.. juling mata pet.. nak match colour dia.. corak dia.. depan belakang dia.. naik berjanggut pet.. before lunch hour, pet buat sorang.. lepas lunch hour, semua tolong pet.. bukan sikit.. haha.. sampai penuh keliling pet.. haha.. tapi pet suka kerja pet.. pet tak suka pergi kerja duduk termenung.. boring.. cuma masalah utama sekarang, bahasa.. memandangkan 90% orang sini tak dapat berbahasa inggeris.. kata supervisor pet.. jadi pet perlukan translator dan keupayaan penggunaan bahasa insyarat.. haha.. jadi sifat ingin tahu pet terbatas yang teramat sangat sampai kadang-kadang pet rasa pet tak dapat belajar macam-macam.. peluang tu banyak.. tapi bahasa tu bermasalah..






oh ya.. selalu sebelah malam pet habiskan masa dengar lagu, taip entry dan bermesej dengan orang Malaysia.. haha.. kemain statement :) tak dilupakan.. tunggu panggilan keluarga.. haha.. selalu time malam family pet call.. selang 2-3 hari sekali ke nombor Thailand pet.. hehe.. sambil buat aktiviti tu semua, nanti mata pun mengantuk.. lepas tu duduk la atas katil dan tido.. itu la rutin harian pet kat sini.. baru nak masuk week ke-2 ni.. haha..

ok la.. macam dah mengantuk.. kena off laptop dah.. selamat hari raya lagi sekali :)

sekian!

1 comment:

baby comel said...

Pejam celik pejam celik sekejap je masa berlalu kan.. selamat hari raya pet