Friday, 22 August 2014

Tough days!

Salam..

whew.. baru balik makan.. haha.. kfc je la malam-malam macam ni.. dari hari pertama jejak kaki di Bintulu ni, rasanya tak pernah miss keluar malam.. haha.. semua gara-gara food hunting.. tu la yang buatkan berat pet naik tanpa henti.. haish.. bila nak kurus tak tau.. haha..

printing poster senior di admin building

hari ni agak tough la.. semalam editing poster conference senior dan hari ni tolong dia printing.. pet pun dapat pengalaman secara tak langsung.. Alhamdulilah la.. haha.. sambil tu pet sedang prepare barang untuk run incubation.. ok.. ni memang unexpected! haha.. plan awal bila supervisor baru dengan senior dan kawan ke Bali untuk conference, pet ingat dapat la berehat dalam bilik untuk seminggu.. tapi di saat-saat akhir, sv pet dah suruh pet run satu treatment dulu.. approximately dalam 720 incubation botol (250 mL).. disebabkan kerja yang banyak, pet kena la susun baik-baik supaya tak bertindan.. 

bilas incubation bottle dengan distilled water
nasib la ada sorang kawan tolong :)

disamping kerja sv baru, sv lama juga dah tanya tentang paper.. huwaa.. tak sempat nak buat.. serabut la kepala pet.. semalam jumpa sv lama.. selalu sv lama akan tanya keadaan pet dengan sv baru.. pet boleh tak dan sebagainya.. selalunya pet senyum dan cakap ok.. then sv lama akan discuss pasal paper.. kata sv lama, dah kena writing paper.. serius, serabut kepala pet.. dengan nak run experiment sv baru dan paper sv lama.. haha.. kalau la pet ada tangan banyak macam sotong kuritakan best :P

well, life never be so easy kan.. pet tadi sembang dengan mak.. sesi merungut telah tiba.. tapi macam biasa la akan end up pet kalah.. haha.. mak pet sentiasa positif.. mengadu dan mengeluh la macam mana pun, mesti mak pet suruh pet harungi dengan penuh kesabaran dan ketabahan.. haha.. itulah mak kesayangan pet.. ye dak.. hehe..

ok la.. esok pet dah kena berkampung di lab macam hari ni.. wish me all the best.. jangan lack of motivation lagi.. haha :)

No comments: