Tuesday, 21 August 2012

Raya 1 - raya 3

Salam..

selamat hari raya semua :) akhirnya selesai sudah rumah terbuka family pet hari ni.. hehe.. penatnya.. sempat tido maghrib tadi.. tertido sebenarnya.. kalau tak memang tak bangun dah pet ni.. haha.. bermula dengan raya pertama.. pet macam biasa keluar beli ais.. masa pet keluar, kosong jalan.. tapi pet guna jalan belakang la.. kalau depan of course banyak kereta.. haha..

kosongkan jalan :D
traffic light pertama :D
bestnya kalau jalan macam ni hari-hari :D

bermula pukul 11 pagi sampai 10.30 malam penuh rumah pet.. dengan sepupu-sepupu pet.. haha.. duit raya pun konpem la habis.. haha.. mak pet dah tukarkan duit rm1 baru dalam rm400.. sampai raya ke 3 tinggal rm100 lagi kot.. ramai kan :D haha..

baru pet tahu rm1 baru pendek dari rm1 lama :D

jadi hari ni sibuk la dengan rumah terbuka.. patutnya majlis mula pukul 12 tengah hari.. tapi disebabkan ramai sepupu datang, jadi pukul 10 pagi dah mula.. haha.. sebenarnya rumah terbuka kali ni open to semua kawan-kawan.. pet la tak jemput.. semua kawan-kawan kakak la mai.. bising la kakak pet.. haha..

pet jadi baby sitter baby ni :D hehe.. tapi time ni pet dah berhenti..
makan-makan kat dapur
makan-makan kat ruang tamu dan depan
1 carton coke dah habis.. masuk 1 carton pepsi pula..
makan-makan dekat bahagian depan

tu la sebahagian gambar.. tapi mostly gambar waktu petang nak ke malam.. haha.. sebab pet busy kat dapur.. haha.. tapi satu benda yang pet kurang berminat.. sembang pasal pet eksiden.. Ya Allah.. tak habis-habis.. huhu.. sebab sepupu-sepupu belah abah pet tak tahu pet eksiden.. termasuk belah tok pet pun ramai tak tahu.. kemain la diorang pula yang rasa sakit.. haha.. nak pegang la, nak tanya la, nak story mory la.. semua ada.. haha.. pet dah tak berminat nak ingat peristiwa yang penuh kesakitan+kesedihan dan lain-lain.. haha.. bagi pet yang berlalu biarlah berlalu.. bukan tak nak berkongsi cerita, tapi kadang-kadang di sebalik cerita tersebut tersimpan 1001 rahsia disebalik semuanya.. haha..

macam mana raya korang semua? mesti lagi meriahkan :)

24 comments:

milopurple said...

nak duit rayer jugak..hihi..=D

putryteya said...

oow , tak perasan pulak duet raya baru lebih pendek. nak jugak semua tu . haha

selamat hari raya , pet ! teya baru je update setelah lama menghilang hadeehh

the fikirman said...

keep calm n happy eid fitr

jaakechik said...

selamat hari raya pet! sonok wat umah terbuka kan... tapi mesti satu badan rasa letih giler cam nak pengsan!

ps: jaa bru sempat buka blog...kat ofis dah ni..hehehe

duniafana said...

tanya sket, carton pepsi 2 harga brp?

Fara Sofia said...

Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)

Cik Eyra said...

selamat hari raya.besnya makan2..yumm

aisya said...

meriahnya raya pet.. hehe.. selamat hari raya.. =)

ZiErWa zAiNaL said...

sgt2 meriah.. lpas layan tetamu, mest penat kn.. hehe

Sally Yatiey said...

Selamat hari raya :D
Duit rayaaa? :p

man said...

banyaknya duit raya..nak sikit..hehehe

Cik Nur said...

besarnya rumah pet.. seronokkan rumah kampung, besar..
umah nur kecik,..huhuh

9n0L4 said...

nak duet raya tu sikittttt. ;)

jaakechik said...

pet oooo pett...dimana kamu haaa....??????

jaakechik said...

masih beraya lagi ker pet?

Tinta Lana said...

Salam.

Biasa r tu pet, sdara mara memang excited nak tahu pasal kita, al-maklum, bukan salu jumpa.. :)

Tahun ni, raya lana kurg meriah skit..ada ahli keluarga meninggal dunia, ada yg jatuh smpai masuk wad. Eh, mcm2 peel raya thn ni.huhuhu.

Ni, lama oopet bercuti ni. jgn tinggal lelama blog..bahaya >_<

beLLa said...

yeke rm1 lama lg kecik? kite da try combinekan. sama je sizenye. hehe. nway selamat hari raya! :D

kaishin said...

raya tahun ni biasa jer sbb balik ganu tgk tok ayah sakit..penat jd driver :)

nak duit raya! hehe

KorN said...

ruginya x datang beraya umah oopet.. kalo tak dapat wit raya.. hehehe

|shuhadaothman|TM said...

selamat hari raya pet! shu bru leh bw sket2. line time raya ni lg btambah slow. sabo je laa. huhu

raya tahun ni meriah siket kot dr yg lepas. raya 1 - 8 still orang dok beraya. kne la jadi tkg msk x bebayar. haha

Chic Na said...

wahh open house la. mesti ada kuih makmor ni. mintak sebalang.

ye eh duit singgit baru lagi pendek dr duit lama?

anak sape tu tomey2 bam bam.

Fatin Zaini said...

niece entry,

salam aidilfitri,

fatin zaini singgah dan follow anda !

http://www.fatinzaini.com

shar90 said...

selamat hari rayaa~~
duit raye skit xP

jaakechik said...

muncul lah kamu! aii rindu nih!