Thursday, 16 August 2012

Iklan hari raya 2012

Salam :)

sebenarnya pet baru perasan hari raya 2 hari lagi.. bila pet check kalender baru pet perasan.. haha.. mungkin pet tak sedar kot.. haha.. semalam busy tolong bukakan daun palas sebab mak dengan mak cik buat ketupat palas.. buat bentuk ja, pulutnya hari sabtu bersama-sama rendang dan lain-lain.. haha..

tak sangka sebenarnya, masa berlalu pantas sangat.. pejam celik dah hampir sebulan berpuasa.. dalam 365 hari, hanya 29-30 hari sahaja diperuntukkan untuk berpuasa di bulan ramadhan.. suku pun tak sampai sebenarnya.. dan waktu menunggu bulan ramadhan akan datang, macam-macam boleh berlaku.. kadang-kadang pet tanya diri pet.. sempat ke bertemu bulan ramadhan akan datang.. :)

ha.. berkenaan hari raya, ada satu iklan hari raya yang betul-betul menyentuh perasaan pet.. kali ni lain sikit.. selalu iklan petronas, tapi kali ni iklan bernas :D serius, dari hari pertama pet tengok tu, memang menyentuh perasaan.. sedih sangat.. bagi pet sendiri, mesej yang disampaikan sangat jelas.. dan pet tak boleh tengok iklan tu lagi.. kalau tak banjir rasanya rumah pet.. haha.. jadi pet ambik keputusan download iklan tu untuk menjadi tatapan masa akan datang.. hehe..


full iklan dari mula sampai habis :)

p/s : Salam Aidilfitri.. maaf sekiranya selama pet berblog ada yang terasa hati.. sesungguhnya yang baik itu datangnya daripada Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya dari kelemahan diri pet sendiri :)

17 comments:

jihah jimur said...

sedih tgok iklan neyh.. ;( bersyukur dengan apa yang ada sekrang.. love family no matter what ^^

Detective Fiqa said...

iklan ni sedihh :( uhukk. hmm btw selamat hari raye kak :P hehe.duit raye jgn lupe dibagi :D

Cik Nur said...

memang sebak tgk iklan ni, pagi tadi adik2 yang berlakon dalam iklan ni, fizi dan ahmad ada di konti hotFM..

cik nur xsempat tgk diorg kat 8tv...dengar kat radio je...

CikMunBlogger said...

bila time nak raya je , mesti banyak iklan iklan yang camnie :)

Sally Yatiey said...

dah tengok. Sebakkkk -.-

Azee Hana said...

sekejap je dah raya kan..x rasa lama sangat puasa..dah tengok iklan tu,,agak sedih..huhu..nway,,selamat hari raya..^__^

Syamira Yahya said...

meleleh air mate tengok iklan ni :'(

#selamat hari raya :)

JungRara said...

iklan raya ni mmg genius. Rasa bangga ngan adik2 ni bila tgk kat hotfm td :-)

Chic Na said...

rajinnya dia bukak daun ketupat. hehe..
baru je dengar diorang ni kat hot pg td.

salam aidilfitri juga pet.
maaf zahir & batin. ;)

ZiErWa zAiNaL said...

zz x smpt lgi nk tgk iklan ni smpai hbis.. huhu.. tpi awl2 pun dh tersentuh..

Nick Nashram said...

nak add facebook diorang pun request x terima dah..hahah..satu mesia kot nak jadi friends..femes adik2 ne.

kaishin said...

mmg sedih pun tgk iklan ni..meleleh gak air mata :P

selamat hari raya pet..maaf zahir batin :D

9n0L4 said...

iklan raya terbaikkkk tahun ni. ;)

A said...

:'D

aisya said...

mmg sedih iklan ni.. huhu.. same la pet, kalau ade salah silap tu harap2 diampunkan.. huhu.. slmt hari raya! =)

siti naqiah said...

tacing gila iklan ni kan pet T.T

jaakechik said...

sedih tgk iklan ni kan? betul2 touching! btw, selamat hari raya utk pet sekeluarga!

p/s : soryy... bru sempat terjah sini...mood kelaut xmo kedarat langsung..hukhuk....