Wednesday, 12 June 2013

Hard copy FYP

Salam..

akhirnya berkesempatan mengupdate blog.. haha.. 2 paper dah berlalu.. tinggal 3 lagi paper untuk hari isnin dan selasa minggu depan.. oh ya.. pet berjaya minta penangguhan hantar 2 hard copy FYP (Final Year Project) pet.. sebab kekalutan exam pada hari isnin dan selasa lepas.. penyelaras setuju.. jadi tadi, hantar la 2 hard copynya.. setelah berhempas pulas siapkan editing sikit.. termasuk la final editing untuk abstrak pagi tadi..

kerja editing dari malam semalam
finally! 2 hard copy sedia di hantar je JST

masa pet serahkan 2 hard copy ni.. pet tengah blur rasanya.. sebab time ni la pula ink printer kaler hitam habis.. memang 12 page kaler gray la.. terdesak sangat dah.. haha.. time submit, pet tak double check.. tertinggal abstract kat bilik.. pergh.. berlari la pet ambik kat bilik.. dan.. berlakulah sesuatu yang telah melebamkan dan ada bengkak sikit di kaki.. haih.. detik-detik cemas la ni..

then waktu pet di pejabat JST (Jabatan Sains Tanaman), pet tengok la FYP kawan pet.. serius pet cakap, pet takut nak hantar.. tiba-tiba, supervisor pet masuk.. dia tanya kenapa muka risau je.. haha.. pet senyum dan cakap la kenapa.. maybe supervisor pet nak tenangkan hati pet, dia cakap la pet dah buat yang terbaik dan macam-macam la.. haha.. malas pet nak ingat balik.. :)

oh.. supervisor pet macam tak berapa nak bagi pet balik ja.. dia nak pet buat PCR (Polymerase Chain Reaction) untuk confirmed species isolate pet hari tu.. ada 6 culture.. supervisor pet nak pet belajar buat semua benda tu.. dia cakap lagi, dia nak publish FYP pet.. pet pun diam je la dan dengan muka selamba senyum dan cakap "boleh tak saya buat tahun depan? 2014".. supervisor pet pun diam.. ok.. pet faham la maksud tersirat disebalik diam supervisor pet.. haha..

then.. sedar la diri ni dah tak berlesen.. lesen pet expired 6 Jun hari tu.. tapi time pet pergi pejabat pos, dia offline bagai.. lepas tu pet takut nak keluar dari UPM sebab takut terserempak dengan senior.. maklum la.. tak siap kerja.. haha.. tapi tadi dah ada masa sikit, keluar la pergi renew lesen.. 2 tahun RM77.. rasa nak pengsan bayar.. sebab sekarang dah kena expired waktu birthday.. huhu.. patah hati.. dan nak dijadikan cerita, guard UPM hari ni buat sekatan.. nasib baik la pet dah renew lesen.. selamat :P

lesen pet sentiasa tamat pada 6 Jun.. tapi sekarang dah jadi 29 Januari

sekian ^^

p/s: supervisor pet suruh pet balik dan berehat.. tido dan sebagainya.. pet cakap dengan dia, minggu depan pet exam.. lepas tu dia ketawa dan tetap suruh pet berehat.. *mungkin pet ni dah macam zombi kot* haha..

1 comment:

kaishin said...

rehat jangan tak rehat ;)