Wednesday, 6 June 2012

Stages in my life

Salam..

pet nk wat entry sedih sikit pagi2 nh :D sori la kalau terspoil mood sapa2 :D


dalam sesuatu perhubungan.. xkisah la sebagai kawan baik ataw melibatkan pasangan bf/gf, ia akan melibatkan stage berikut :

stranger -> meet up -> like to see -> try to approach -> became best friend/bf or gf -> small argument -> cool down -> middle argument -> cool down -> big argument -> cool down -> exploded argument -> FIGHT!!!!! -> break up -> become stranger!

itu stages y pet pernah ada.. xkisah la dgn bf or kawan baik.. haha.. mcm2 stages ada.. depend pada diri masing2.. ada kwn2 pet stage lebih ringkas dan ada y kompleks.. semua depend.. meh tgok video nh.. mungkin akan ada y paham apa y cuba pet sampaikn :D


mcm y dlm video ckp.. masa tgah syg, org tu jadi 1st priority.. sanggup jwb walupn lecturer dlm kelas.. sanggup keluar presentation sbb nk jwb.. sanggup msg dlm kelas wlapn lecturer tgah mengajar *tlg jgn amalkn tabiat buruk ini :)

tp.. bila something happen.. masa tu dh xda call mcm dulu.. dh xda msg mcm dlu.. dh xda msa terluang utk keluar bersama.. there will be some1 trying to fix it up.. but PEOPLE CHANGING~ then distance will be grow.. that times thing won't be the same..

as conclusion, there will be "fragment memory".. masa tu semua kenangan akan diletakkn dlm box.. walaupn the stranger is the most important person in our life.. sbb dlm hidup ada 2 pilihan bila kita dh xbaik :

- hate each other
- keep in touch

selalunya keep in touch nh susah nk dpt.. hate each other mungkin.. tp kalau pet dberi pilihan, pet prefer keep in touch~

p/s : Jake tu comel :D

44 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

teman dlm doa klau perasaan masih sama(tp d other person dh berubah)..cume akn contact semula bile perasaan syg melampau @ bnci melampau dh tiada.. =)

syiela said...

selalunya mmg tersangat ssh nak keep in each.. nak2 kalau baru2 lg.. bila bertahun baru blh keep in touch blk kot :)

9n0L4 said...

itulah sbbnye kite takleh komited 100% dgn manusia. kelak nnt susah. tak boleh terlalu syg, tak boleh terlalu benci. sederhana lebih baik. :)

SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ said...

Beralah dan cuba memaafkan. Ia Mungkin Mungubatinya Lg ? =D Haharw..

Sayidah Nafisah Ruslan said...

selalunya memang akan jadi macam tu.. kalau takde gaduh tak lah manisnya kan..
gaduh ni boleh merapatkan hubungan.. bagi sayalah.. hehe. bagi orang lain mungkin akan terus jadi musuh,..

Chic Na said...

nak sedih jgk la. :(

cik na sbnrya mmg xsuka jd hater tp kdg2 keadaan tu membuat kita jd mcm tu. hmm.. keep in touch ya pet. :)

Aaizaatt Bin Azhar said...

kasi tuto ramai pengkomen jap...

thomas said...

Hah!I think i saw that some time back,
that is very true indeed,life at all those stages.

Nyue said...

sabar itu penting...nyue xpandai berkata2 tp better kita memaafkan kesilapan org yg buat kita sedey itu lebih baik...

~~oOpEt~~ said...

haha.. kn fadh :D aku sokong.. skrg doakn kebahagian dye dan kesenangan dye :)

~~oOpEt~~ said...

haha.. aah.. baru2 nh masih rasa mcm2.. marah, kecik hati, tawar hati, geram and semua kn..

~~oOpEt~~ said...

betul.. pet setuju.. xyah nk syg sgt la -.-" *peringatan kpd diri pet y slalu terlebih syg~

~~oOpEt~~ said...

haha.. mungkin.. nh entry suka2 :D sbb video tu.. ekeke

~~oOpEt~~ said...

kn.. gduh tu kdg2 merapatkn lgi.. tp mgkin certain2 org x kot.. pet pn xpham :D

~~oOpEt~~ said...

ala.. chic na jgn la sedih :(

aah.. slalunya kita xmau benci org.. tp.. ada benda y buat kita mcm tu.. tp kita xleh benci.. kita kena buat xtaw ja :) nnti kita xsakit hati.. hehe

~~oOpEt~~ said...

InsyAllah.. nnti pet postkn kt blog :)

~~oOpEt~~ said...

that right mr thomas :)

Rulita.park said...

sebenernya saya kurang seberapa paham tentang post nya opet hehhe
:D but saya hanya mengerti kata kata ini
stranger -> meet up -> like to see -> try to approach -> became best friend/bf or gf -> small argument -> cool down -> middle argument -> cool down -> big argument -> cool down -> exploded argument -> FIGHT!!!!! -> break up -> become stranger! hehe dengan semua masalah dan pengalaman di masa lalu kita bisa sekuat ini :D

~~oOpEt~~ said...

betul.. pet setuju.. maaf dn biarkan berlaku.. we can give 2nd chance but it won't be like before.. but they can keep trying :D *tetiba

~~oOpEt~~ said...

hehe.. nh entry suka2 ja :P

cendol said...

ohhh sadisnye bile become stranger je padahal pernah jd org yg plg dekat!

Dede Rukmana said...

Sinetron ya? ngabisin tisu banyak kalau nonton sinetron hehe

Sally Yatiey said...

Kalau saya, bila dah gaduh2 ni, susah nak berbaik semula seperti dulu kala. Memang jadi stranger balik lah.

ejulz said...

betul3.. :)

jaakechik said...

jaa mintak izin copy yang ni yer pet! best laa...

stranger -> meet up -> like to see -> try to approach -> became best friend/bf or gf -> small argument -> cool down -> middle argument -> cool down -> big argument -> cool down -> exploded argument -> FIGHT!!!!! -> break up -> become stranger!

Chic Na said...

baek.. sayang pet. :)

Eein Azryn said...

Bila dah jadi stranger, rasa susah je nak tegur balik and buat macam biasa. :(

kaishin said...

sy x keep in touch tp kalo terjumpa kat mana2 still tegur lagi ex sy tu :D

Fatim said...

sedihnyerrr

saya tak tahu lah..

lebih2 lagi bila org tu bestfriend aka boyfriend kita :)

~~oOpEt~~ said...

haha.. mungkin ni mcm life cycle kot.. pet pn xpasti.. tp mmg sedih bila org y paling kita rapat dh jadi stranger dgn kita..

~~oOpEt~~ said...

amboi dye :D bkn sinetron.. tp comedy :D hehe.. sja suka2 je nh.. ekeke

~~oOpEt~~ said...

betul.. dye mcm ada satu dinding penghalang utk berbaik semula.. klu pet dh mcm malu, rsa mcm just nk bawa diri sendiri.. lebih kurg

~~oOpEt~~ said...

hehe.. dh mcm upin ipin dh.. :D

~~oOpEt~~ said...

boleh jaa :) copy ja.. hehe

~~oOpEt~~ said...

betul.. mgkin ade luka d hati? erk.. haha.. terover pula pet :D

~~oOpEt~~ said...

ha.. xkeep in touch.. nh mesti dh lupa semua kenangan indah nh :D tp itu y terbaik.. nnti org ckp, luka kt hati bertambah2

~~oOpEt~~ said...

hehe.. jgn sedih eh.. biasa la tu.. itu dah menjadi lumrah kita sbga manusia.. bear in mind people change every time they find someone news.. :D

~~oOpEt~~ said...

syg chic na juga :)

azie azian said...

x mo touching2 la dear...
hurm,tp btol la 2...itu la hidup.
kdg2 segala kebaikan akan lenyap hanya kerana 1 kesilapan.
manusia lbh suka lihat kesalahan yg dilakukan berbandg segala kebaikan yg pernah dilakukan..

~~oOpEt~~ said...

hehe.. xla.. xtouching.. just nk share pandangan :D hehe..
betul.. bnda y salah nh mmg cpt nmpk.. y baik tu xnmpk2.. perkara biasa la tu :D

kaishin said...

xlupa tp saja buat2 lupa :D

9n0L4 said...

cinta Allah lebih hakiki. ;)

~~oOpEt~~ said...

haha.. kn :D drp terkilan lg.. hehe

~~oOpEt~~ said...

sgt setuju :P