Thursday, 28 June 2012

celcom broadband


salam..


tadi.. dalam 9 pagi, pet dapat panggilan celcom tapi dia call no rumah pet.. err.. haha..

----------------

celcom: boleh saya bercakap dengan cik pet?

pet: ya.. pet ni..

celcom: cik pet menggunakan no *** sebagai talian broadband?

pet: ya.. *pet tak egat pun sebenarnya no broadband pet

celcom: saya dari ibu pejabat celcom, menawarkan rebate rm12 selama 3 bulan..

pet: ooo.. 3 bulan..

celcom: saya tak pasti sama ada rebate tu diberikan bulan ini atau bulan depan.. tapi rebate tersebut akan diberikan selama 3 bulan

pet: oo..

celcom: ada apa-apa yang cik pet ingin tahu?

pet: hmm.. tak ada.. terima kasih.. *pet lupa nak tanya kenapa..

celcom: terima kasih cik pet.. kalau ada apa-apa, hubungi 1111

pet: thanks :)

----------------

pet guna broadband celcom ni dari tahun 2008 atau 2009 sampai sekarang.. time tu broadband punya la mahal.. daftar dan broadband rm499 kot.. mahal gila.. tapi pet dapat la 5gb tiap-tiap bulan.. kakak pet daftar beberapa bulan lepas dalam rm100 tapi 4gb.. pelan pet yang lama dapat 5gb.. tapi pet add on vpn, jadi 5gb bertukar menjadi unlimited gb :D

ada sapa-sapa dapat tawaran ni? untuk apa tawaran ni? pet malas nak call celcom.. sebab no broadband ni sentiasa dalam modem.. nak call guna no celcom pet malas la pula.

35 comments:

jaakechik said...

sory tak dpt tlg pet, jaa pakai streamyx... hehe...

ieedaz @ mama_isha said...

mama guna broadband compeni, so tak pasti la pet..sory ea..;)

kaki bola said...

celcom: boleh saya bercakap dengan cik pet?

haha.lawak je cik pet.it's supposed to be your real name right?

KorN said...

dlu ade la pkai celcom bb skejap.. pastu, line teruk, potong trus pkai strymyx...

|shuhadaothman|TM said...

x dpt nk tolong la pet. hehe. shu pkai maxis. line celcom area sini :D

rAIHan said...

raihan pon pakai celcom bb time belajar. tp skg dok uma, pakai streamyx je..^^

putryteya said...

betul3 , teya pun masalah gak dulu guna berukband ni . semakin mahal , nntah ape2 . celcom gak tuu

E'in said...

e'in gune p1 so xtahu.. sorry yunk.. hehe

Nurul Faiz Bikers said...

wa.. bestya.
CF pon guna bband celcom 499 tu tapi tak dapat pon. huhuhu.

Chic Na said...

pakai celcom utk wat keja je sbb company punye. tp xtau psl ni pun. hihi.. ;)

thomas said...

Pet,
kalau unlimited berapa sebulan bayarannya?

~MiZz Atie ZieYa~ said...

wah........zieya pakai bb celcom dulu tak pnh dpt pon

~~oOpEt~~ said...

sangat jeles dgn org y pakai stremyx :D haha.. kwsn pet kwsn hitam.. xda wayar telekom -.-"

~~oOpEt~~ said...

y company lagi untung kn? pernah dengar sepupu cakap murah :D

~~oOpEt~~ said...

haha.. betul la tu :D celcom panggil nama penuh ikut ic lagi :D haha..

~~oOpEt~~ said...

bb senang nk bawak p jln2 ja :D tapi xkena throttle speed xpa :D

~~oOpEt~~ said...

maxis skmm katanya laju :D shu guna skkm ke?

~~oOpEt~~ said...

haha.. pet kalau xda bb, wifi kampus wat hal.. memang mcm cacing kepanasan la.. nak cari bahan xdak :D

~~oOpEt~~ said...

mahal time daftar.. cekik darah :D bulan2 sbb print bill rm70.. campur vpn rm10 kira sebulan dlm rm80.. mahalkan~

~~oOpEt~~ said...

p1 max.. feymes sungguh p1 skrg :)

~~oOpEt~~ said...

cf daftar dulu 499 gak eh? pet pun xtaw knp dpt.. pelik dan ajaib juga.. nk kata april fool, esok lusa dh bulan julai.. huhu

~~oOpEt~~ said...

haha.. susahkn.. pet pun blur.. mungkin sbb dye call pagi2 buta, pet pun turut beku mulut nk tanya :D

~~oOpEt~~ said...

pet guna vpn.. tapi ni bukan under celcom.. 3rd party punya.. moonlight vpn.. sebulan rm10.. kira celcom bill asing, vpn asing.. tp mmg internet unlimited.. dh hbis kuota pun xda masalah.. speed laju :)

~~oOpEt~~ said...

pet pun xtaw pasai pa pet dapat.. haha.. pelik dan sangat2 ajaib :D

9n0L4 said...

vpn tu ape? :)

~~oOpEt~~ said...

vpn - virtual private network.. bnyk kelebihan dye.. guna ip obesi.. kira kalau kita buat apa2, susah org nk trace sapa kita.. then kita dpt access semua site y diblock malaysia dn mcm2 la function dye :D hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pasti lah..sbb kita guna P1..^^

kaishin said...

saya guna streamyx je..xpenah guna bb :D

caliph shuriken said...

sori x dpt tlg, sy pkai p1.. pnah jgak terminate celcom lama dulu, erkk...

~~oOpEt~~ said...

waa.. p1 max :D feymes nama tu skrg :)

~~oOpEt~~ said...

hehe.. pet nk guna streymx gak kt uma.. tp xdpt.. kwsn umah pet balcklist area.. telekom dpt sambungan wifi ja.. guna wayar dh xdpt~

~~oOpEt~~ said...

hehe.. xpe2.. pet pun xtaw knp :D celcom2 :D

Nurulee said...

Berbaloi baloi =D

9n0L4 said...

ooooo. tak pernah tahu pulak. cmne nk apply? huhu.

~~oOpEt~~ said...

ada bnyk vpn dekat malaysia.. pet guna moonlight.. pm afiq/jazlan

afiq : https://www.facebook.com/progamerz88

jazlan : https://www.facebook.com/jaziey

2,2 nh pet pernah berurusan dgn mereka :) tp skrg pet customer afiq.. haha