Friday, 18 May 2012

Kisah dulu2

Salam :)

hye semua.. rini pet nk buat post xmenarik.. just mengimbas kembali situasi y pet malas nk sebut lgi.. haha.. ada kwn pet.. tanya pet.. mcm mana nk lupakan seseorg y melukakan hati kita.. haha.. pet rasa mcm nk ketawa sekuat2nya.. haha.. 


ok.. pertama skali, menangis la sepuas2nya.. no matter how many liter it will be.. just cry.. free ur soul.. it for temporary ok.. mcm pet sendiri, berbulan kot.. haha.. but now i'm still cry sbb pet rsa pet bodoh pikir lebih2 :D


ok.. soal hati.. mmg terluka.. mungkin ada di antara kita xkn boleh melupakan.. tp..... cuba la.. mcm pet sendiri, even benda tu dh lepas bertahun, it will never erased from my heart.. haha.. mcm skrg, already got 2 scar.. 1 from 2007 and 1 from 2012.. haha.. just leave it behind.. nobody will care for our heart when they already break our heart :)


lagipun hati nh mungkin akan sembuh di mamah hari, tahun dn sbgainya.. xsemua hati baik semudah tu.. tu semua depend pada diri masing2.. jgn paksa diri utk melupakan.. just let the times fly, then u can smile :)


haha.. nh y terbaik.. xyah nk benci sapa2.. even dye pernah hancurkn hati kita ka, pernah kianati kita ka or apa2 ka.. xyah nk risau2 sgat la.. biar je.. egat, apa y kita pernah buat dekat org lain, akan ada org lain y akan buat mcm tu dkt kita.. always remember that.. so xyah nk berdendam sgt.. teruskn hidup.. senyum je :D

jujur.. pet skrg bz bergroup dgn FA.. we share same feeling.. same stories.. most of us dh bnyk makan hati, kecewa dan dh xnak fikir soal hati perasaan.. just being normal person and enjoy life while we can :)

40 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

love FA.. =)

~~oOpEt~~ said...

cepat je fadh neh :D

KorN said...

pernah dengar kan cinta itu x semesti di miliki... kan kan kan...

Syafiqah Othman said...

heheh2~ alhmdulillah piqah x pnah gi kecewa cam tu.heheh

WangsaBlogger.Com said...

Tak menarik sungguh entri ni.. hehe...

menangis sampai kluar hingus pun kalau dah takder jodoh nak wat camner kan..

kalau jadi mcm tu, saya lebih suka buat2 sibuk. Jadi takder la ingat sgt.

Buat sembahyang istikharah (betul ke eja tu). mintak beri petunjuk. janganla dok bercintan feeling sgt sebelum dapat petunjuk tu.

mmg frust kalau putus cinta ni.

WangsaBlogger.Com said...

lupa nak tanya.. FA tu apa?

~~oOpEt~~ said...

pasti :D

~~oOpEt~~ said...

yeke? haha.. kena try skali.. bru taw XD

hazfee said...

cinta macam mana pun kalau tak ada jodoh tak jadi jugak :)

~~oOpEt~~ said...

haha.. kn dh ckp entry xmenarik XD

betul.. sgt setuju.. pet pun ckp mcm tu juga la.. hehe

itu y terbaik.. solat istiqarah kot ejaan.. xtaw la :D

~~oOpEt~~ said...

FA is short form for a group in fb :D

~~oOpEt~~ said...

betul.. tu kalau kes cinta la kn.. klu kes lain tu pn sama ja konsepnya :D

A said...

suka entry ni :)

~~oOpEt~~ said...

ty :)

Afiq Arif said...

heh,cinta2.
moral nya, jgn cinta separuh mati or cinta sepenuh jiwa sebab manusia ni hati berubah-ubah.kot nak cinta, cinta sikit2 sudah.sebab kalau kena tinggal tak merana.
lagi satu,ingat.kumbang bukan sekor,bunga bukan sekuntum.
sorang pergi seribu mari.;)

~~oOpEt~~ said...

haha.. betul2.. btw no all heart breaker from putus cinta.. sometimes it happen because best friend or something that always makes us smile :D

Cik Nur said...

kadang tu, bercita puluh2 kali pun, kalau dah bukan jodoh nak wat lagu mana kan..?

tiba2 yg baru kenal sen=minit dua tu jodoh kita, semuanya dah tertulis, jadi tak perlu nonggeng2 kalau frust..betul x oopet..?hihihi

~~oOpEt~~ said...

betul!!!

haha.. mcm pet sendiri, pet pernah rasa dri seorg bf dan seorg kwn baik.. both makes me feel so sad.. serius.. haha.. as a conclusion, never love any1 more than they deserved :D

Sally Yatiey said...

Hati manusia memang cepat berubah. Sebab tu kalau sayang kat seseorang jangan terlalu sayang. Dan jangan terlalu berharap. :)

~~oOpEt~~ said...

haha.. that right and always right..
never makes any promise.. never say u love any1 more than they deserved.. never cares too much :D

NOOR FATIN said...

syukur la hari tu aku xmeratapi perpisahan tu. senang kata tak bersedih lama la kiranya.. huhu alhamdulillah, mula2 je rasa mcm serabut sikit, lama2 ok dahh, suka dengan kehidupan skrg, hehe

FA united!! ;)

thomas said...

Life is great even with all the challenges
because without it life will just be too dull and empty.

~~oOpEt~~ said...

aku dh puas kot meratapi XD.. memalukan.. smpai terabai final aku.. what a mess~ huhu.. sgat serabut.. tp alhamdulilah, even tergantung mcm tu je, aku xkisah.. aku ade korg dlm FA.. haha.. <3

LOVE FA <3 :)

~~oOpEt~~ said...

that right.. accept it as challenges.. it really makes me smiles when everything ended.. since i can gain enough experience to know who i can trust and never lied to me :P

Dede Rukmana said...

Ia dong pet setiap luka mesti terhapuskan, kan tatap masa depan hehe

~~oOpEt~~ said...

benarkn.. kamu jgn terluaka rindu pet :D

|shuhadaothman|TM said...

Life must to go on. Hee. Allah bagi rasa kecewa mungkin sebab nak temukan sumone yg lebih baik dari sebelumnya. :)

~~oOpEt~~ said...

that right dear :)

Chic Na said...

ah.. tak boleh la. nak benci jugak. grrrr.. :)

~~oOpEt~~ said...

erk.. jgn la benci.. lma2 benci nnti syg :)

Chic Na said...

syg pun tak guna, lainla kalo sanggup jd yg no 2. cik na tak sanggup pet. huhuhu..

~~oOpEt~~ said...

jdi no 2? maksud chic na? pet dh rasa.. haha.. ditinggalkan bf dan kwn baik.. pet dh penat dn xnk pikir sapa2 lgi.. just being alone :)

caliph shuriken said...

cinta itu bahagia, cinta itu derita, demm ;p

~~oOpEt~~ said...

haha.. pandai caliph XD

Chic Na said...

he got married to someone else. huhu.. tau xpe. malas pikir dh. kita enjoy... hewhewhew.. :)

~~oOpEt~~ said...

haha.. biar je la.. just doakn mereka bahagia dgn cara y mereka mahu.. kita teruskn hidup..

"never mind i find someone like u"
"i wish nothing but the best for u too"

:)

ciksukaberangan said...

Sokong! Let time heals everything~

~~oOpEt~~ said...

that right :)

9n0L4 said...

cinta Allah kekal abadi. ;)

~~oOpEt~~ said...

betul :)