Friday, 24 May 2013

Syria Care: Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria

Salam..

ni entry mengejut di saat pet memang tak ada masa pun nak menjenguk apatah lagi nak update blog.. tapi pet rasa terpanggil or anything ayat yang sesuai la kat situ untuk share something.. benda ni realiti yang pet tak tahu dan benda ni buat pet duduk dan berfikir sepanjang hari.. dari semalam sampai ke hari ni.. bila pet on je laptop.. tu la perkara pertama pet baca..

ni la gambar pertama yang ditag kepada pet

terima kasih kepada kawan pet yang tag nama pet dalam beberapa gambar dalam facebook page tersebut.. bermula dengan gambar kucing semalam.. awalnya pet tak paham langsung.. pet just baca then pet balas komen tu.. tapi pet masih terpinga-pinga.. disebabkan sepanjang hari semalam pet sibuk, pet hanya akses facebook mostly by phone, then time malam baru pet berkesempatan akses guna laptop.. dan bila pet jumpa kawan pet.. dia ceritakan tentang semua tu..

malam semalam, dia ada tag lagi gambar kisah tu.. then pet rasa something yang cuba kawan pet sampaikan.. time pet jumpa, dia pahamkan pet.. sebenarnya pet tak tahu pun.. dan pet agak terkejut juga bila tahu.. semalam before pet sambung kerja pet, pet sempat la selidik, baca dan everything pasal page tu.. pet bersandar di kerusi.. memikirkan sesuatu..

dan ini adalah hari kedua pet habiskan masa baca page tersebut.. sedih dengan apa yang berlaku.. tengok gambar-gambar tu cukup buat pet gambarkan perasaan mereka di sana.. dan pet juga tak sangka, ada pertubuhan yang membantu mereka di sana.. kalau bukan kawan pet tag pet beberapa gambar tu, sampai sudah pet tak sedar apa yang ingin disampaikan.. terasa naif sangat diri ni..

apa-apa pun.. pet berdoa semoga mereka tabah dan meneruskan perjuangan.. pet yakin, mereka akan beroleh kemenangan juga akhirnya.. insyAllah.. 

p/s: boleh la hulurkan sumbangan ke Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria di:

Emel: SyriaCareBeliDanDerma@Gmail.com

Akaun Maybank: 562106630487

PayPal: AlEhsidek@gmail.com

Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

1 comment:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

pet..heee..cuba pet tgk page aqsa syarif jugak..slalu tgk pet cite g mkn ... kt twitter..ritu fadh de share video kt fb..tp x tag sape..klau de mse pet tgk la ye.. :)