Sunday, 15 April 2012

Extremely happy


Salam..

hi semua.. pet happy sgat hari ni.. serius.. haha.. tadi kt hospital, bila pet dpt tahu berita gembira ni, pet xsabar nak bgtaw sesorg.. tp pet xrasa la berita gembira ni akan menggembirakan org lain.. so, pet batalkan niat pet.. jadi pet share kt sini la :)

1st pet sbnarnya takut nak jmpa dokter hari ni.. sbb pet jatuh 2x.. mggu lepas dlm bilik air, pgi tadi jtuh msa bgun.. so.. pet tkut besi paha pet skru keluar ke.. ape ke.. mcm biasa, kena g xray.. org xray dri jauh dh senyum.. awal2 lgi sebut nma pet.. rupanya dye peminat cerita ombak rindu.. kan pelakon utama nama "izzah".. sbb tu la dye ingat sgat kt pet.. pet senyum je la.. haha

bile smpai msa jmpa dokter, dye senyum dn ckp, perubahan y baik.. 3 minggu lepas tulang langsung xnk bercantum.. tp hari ni, tulang dh cantum.. dan pet pun dpt tgok dgn mata pet sendiri rupa besi kt paha.. satu plat besi y ada mcm ring grap tulang dan ada 6 ke 8 skru ntah.. xkisah la.. sejengkal lebeh la besi tu.. of course pet happy sgat2.. dokter ckp, pet dh boleh pijak dn mula berjalan tapi hanya 50% beban di kaki kanan.. boleh klau nk guna tongkat kaki.. 2 bulan 15 hari pet xdpt berjln.. haha..

lepas tu terus g fisio.. pet diajar berdiri guna beban sebelah kaki kiri.. penat.. sbb kena luruskan kaki.. then berbasikal.. sbb nk tgok keupayaan kaki.. tp.. malangnya kaki pet xkuat.. dua langkah ja mampu bertahan.. lepas tu kaki kanan pet lembut terus.. lutut pet automatik bengkok.. :( time tu rasa kecewa juga la.. tp encik fisio kata nanti kita akan berbasikal dan fokus utk berjln sbb pet kena blajar naik tangga, berjln dn lain2.. y pling best, nurse2 semua pn ckp pet dh xsbar nk berjln.. pet dh terlalu excited.. diorg ckp pet gembira sgat.. of course la kn :p

encik fisio kata, pet xperlu tongkat kaki.. sbb dye nak pet trus berjln sbb dokter dh bgi.. so sepanjang fisio, proses tu akan cepat.. dokter ckp, jgn jatuh lgi.. sbb tkut skru y pegang tulang pet lari.. jdi, selagi dokter kata jgn jatuh, pet kena elakkan benda y boleh mencederakan pet.. apa pun pet tetap happy.. sbb dokter jangka pling cpt pet bleh jln 3 bulan.. pling lambat 4 bulan.. tp 2 bulan setengah pet dh bleh berjln.. wlaupun xberjln pn.. haha.. tp selasa ni pet akan berlatih berjalan lgi :)

please doakan pet semoga cepat berjalan.. dpermudahkan semuanya.. bnyk bnda pet nk buat lepas berjln semula.. :)

12 comments:

Detective Fiqa said...

semoga cepat sembuh! hehehe. conan sentiasa menunggu kesembuhan anda :P hehe

Gadis Biasa said...

smoga sgala urusan dipermudakan..cepat sembuh ya..

~~oOpEt~~ said...

tudia.. pet terharu :) ty dfiqa :)

~~oOpEt~~ said...

ty taw :)

NOOR FATIN said...

insyallah pet. xlama dah tu.. sabar la. xmau sedih2 lagi k :)

Dede Rukmana said...

Biar pun jatoh tapi pet kuat macam wonder woman hehe

~~oOpEt~~ said...

ty fatinku :) hehe.. doakan ye

~~oOpEt~~ said...

pet wonder women? haha..

sis92 said...

insyaallah semoga semuanya bertambah baik ye :D

~~oOpEt~~ said...

ty sis :)

.: iEyLa :. said...

good to hear that adik...
xpe..slow2 k.. :)

~~oOpEt~~ said...

ty akk :)